perjantai 12. helmikuuta 2010

Spoonflower kankaat

Innostuin jokin aika sitten suunnittelemaan itse kankaan ja löysinkin kivan kuuloisen paikan, jossa voi painaa luonnonmukaisille kankaille haluamansa kuvan. ( www.spoonflower.com )

Suunnittelin siis tuon yllä näkyvän puistomaisemakankaan, piirsin ensin paperille, josta otin kuvan ja säädin kuvan mustavalkoiseksi photoshopilla ja väritin. Helppoa ja kivaa :) No sitten luin Spoonflowerin sivuilta, että kaikkia värejä ei kannata käyttää, kun ne ei printtaudu hyvin, joten ei kun uusiksi vaan tällä kertaa Spoonflowerin sivuilta ladatulla paletilla. Lisäksi tarkistin, että tärkeimmät värit on "gamut" (whatever that means).

Pari-kolme viikkoa tilauksesta ja postista saapui ihanat värikkäät kankaat (tein tuon norsukuosinkin, kun halusin optimoida tullirajaan asti ja oikeastaan nyt tykkään tuosta norsusta enemmän). Värit olivat ihanan kirkkaat ja suht oikein (paitsi tuo harmaa oli muuttunut täysin mustaksi, mikä harmitti melkoisesti, mutta oma moka, liian kirkkaat säädöt tässä näytössä kaip). Tähän asti kaikki hyvin siis. Mitat kankailla ennen pesua n. 90 cm * 130 cm.

No sitten laitoin kankaat pesuun 60 asteeseen, koska pesen Tindan vaipat ja vaatteet lähes aina kuudessakympissä. Pesuohjeessa nuo kankaat saisi pestä vain 40-asteessa, joten tiesin tekeväni väärin, mutta halusin kutistaa kankaat, jotta ne kestäisivät sitten myös normipesuja. No, värit lähti melko pahasti kankaista ja harmitti kamalasti, kun näteistä kankaista tuli 100 kertaa pestyn näköisiä :( En nyt tiedä johtuiko tuosta 60-asteesta vai mistä, mutta tuskin viitsin uudestaan tilata kankaita (ainakaan tuota interlock-trikoota), jos se tuolla lailla käyttäytyy. Noista kuvista on hieman hankala nähdä kyllä tuota eroa, mutta se on kyllä huomattava! (Ekat otettu aurinkoisena päivänä ja tokat pilvisenä...) (Mieskin näki eron ;) ). No, kyllä minä noista silti koitan jotain ihanaa saada aikaiseksi, onhan ne kuitenkin ITSE suunniteltu ja tehty alusta loppuun.

Tässä siis puistokangas ennen pesua:

Ja pesun jälkeen:

Ja norsukangas ennen pesua (tässä meni värit justiinsa nappiin, ihana tuli).

Ja pesun jälkeen:

Niin, ja kutistuvuus: pesun jälkeen olin kyllä yllättynyt, kun kangas tuntui levenneen! Eli mitat: 77 cm * 140 cm. Näkee sen tosin noista norsuista, että ne on vähän lyttääntynyt :)

Niin juu, ja hillitön bloggailutauko johtui hajonneesta tietokoneesta...

10 kommenttia:

  1. Ohhoh.. onpas hienoja! Olen itsekkin joskus etsinyt tuollaista paikkaa mutta en silloin löytänyt. Pitääpä tutustua sivuihin! On kyllä hienot ja uniikit kankaat :)

    VastaaPoista
  2. KIvoja kankaita! Itsekin olen miettinyt tuota tilaamista, mutta jos ne tosiaankin noin haalistuu, niin vähän jää mietityttämään.. Harmillista.

    VastaaPoista
  3. moikka! itsekkin olen miettinyt tuota spoonfloweria mutta tosi kurja juttu tuo haalistuminen!! :/

    VastaaPoista
  4. Kiitos kaikille. Tuo haalistuminen oli kyllä inhottavaa, aion kuitenkin jossain vaiheessa kokeilla uudestaan joitain vähän vaaleampia kankaita sieltä tilata ja pestä siinä 40 C, jos ei haalistuisi niin pahasti. Sain kyllä rahat takaisin, kun ilmoitin heille tuosta haalistumisesta, joten palvelu Spoonflowerissa on kyllä erittäin hyvää, sanoivat, ettei pitäisi olla normaalia tuollainen haalistuminen.

    VastaaPoista
  5. Ihania kankaita! Paljonko tuli maksamaan kahden kankaan tilaaminen? Olivatkos nuo molemmat trikoota?

    VastaaPoista
  6. Pintse: Kankaat maksoivat posteineen noin 44 euroa yhteensä, eli juuri alle tullirajan. Molemmat on trikoota, tuo heidän trikoo on melko paksua.

    VastaaPoista
  7. Kiitoksia! Ja vielä kysyn, että oliko siis noita molempia kankaita jaardin verran?

    VastaaPoista
  8. Kiva, että sait kuitenkin hyvityksen haalistumisesta! Tykkään kummastakin suunnittelemastasi kankaasta. :) Itse en taida olla lähiakoina suunnittelmassa omia kankaita, mutta voisin silti tilata joitain muiden suunnittelemia, tuolla oli nimittäin joitakin tosi ihania kuosia. :D

    VastaaPoista