perjantai 15. kesäkuuta 2012

Retrolöydöt ja Tallinnan ostokset


Käyn aina välillä Helsingin keskustan kierrätyskeskuksessa ja viime aikoina on ollut onni mukana, tässä kuva löydöistä (kaikki löydät napattu eri kerroilla mukaan):

Nukke oli ilmaistavaroissa ja on ihan loistokuntoinen. Tuollainen pujotustyttö oli myöskin ilmainen, minulla oli samanlainen pienenä :) (Taitaa olla jossain vanhempieni vintillä). Jellona on kiva kova pehmolelu vakosametista, myöskin ilmainen.
Noista laatikostoista maksoin yhteensä 80 snt, toisessa alin vetolaatikko on jumiutunut kiinni (en tiennyt ostaessa, kun oli teipattu kiinni. Itselläni on kotikotona tällainen valkoisena. Ihan mahtilöytöjä kaikki mielestäni, hitsin facebook ryhmä Rättei Lumpui ja Retroi on saanut minutkin innostumaan retrojutuista, vaikka muutama vuosi sitten kuvittelin, etten todellakaan hurahda niihin... En sentään ole kamalia hintoja valmis retroista maksamaan (ainakaan vielä).

Käytiin alkuviikosta Tallinnassa koko perheen voimin ja pääsin käymään Karnaluksissa parikin kertaa, kun hotelli oli sen lähellä. Nauhat, puolat ja rengasvetskari taitaa olla ainoat Abakhan-kangaskaupasta ostetut jutut.
Ensimmäisellä kerralla ostin vain maltillisesti listan mukaan piilovetskareita, nuo hurjan paksut puikot ja ompelulankoja. Toiseen kertaan tein sitten uuden listan, kun tiesin valikoiman ja ostelin myös kankaita, tukikankaita, neppareita ja vähän lisää vetoketjuja. Kankaat maksoivat reilun 3€/metri (nämä oli kapeampia, n.110cm leveitä), vetskarit n.50snt/kpl riippuen pituudesta ja tukikankaat 2-3€/m. Eli siellä on vielä kivan edullista. Kirppikset oli ihan ylihintaisia mielestäni, joten niistä en löytöjä tehnyt, vaikka muutamassa kävinkin. Humana kirppiksillä perus t-paita 4.90€, juu ei ihan kirppishinta mielestäni. Normikaupoissa ei pahemmin käytykään, kun meillä on niin ihanat tuplavaunut, että piippaa melkein aina niissä varashälytysporteissa, tyyppivika kuulemma...

1 kommentti: