sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Pikku projekti osa I

On tullut viime aikoina ommeltua hieman erilaisista kankaista, kun normaalisti tulee lähinnä joustavista tehtyä vaatteita. Olin etsinyt tytöille makuupusseja, jotka olisi mahdollisimman kevyitä, mutta myös lämpimiä. Kaikki löytämäni lasten makuupussit painoi vähintään kilon verran, eikä niiden lämpimyyskään ollut kummoista, joten samalla, kun tilasin kankaita erääseen toiseen "pikku" projektiin, tilasin myös kankaat kahteen makuupussiin.

Kankaina tässä pussissa on Saksalaisesta extremtextil.de-nimisestä nettikaupasta tilatut ohuen ohuet untuvanpitävät kankaat. Mistään ei oikein löytynyt kunnon ohjeita makuupussin tekoon, joten suurin osa pussin tekemiseen kuluneesta ajasta meni kaikenlaiseen pähkäilyyn ja ompelujärjestyksen miettimiseen. Työtunteja tähän kului todella paljon, mutta itse ompelu oli kuitenkin suhteellisen helppoa, microtex neulat käytössä toki näin ohuita kankaita ommellessa.

Tässä ensin pari vaihekuvaa. Ekassa kuvassa näkyy alapuolen eristeenä käyttämäni vanu (joka tuli kertalleen ommeltua väärään kankaaseen). Ajattelin, että turha laittaa untuvaa selän alle, kun se kuitenkin painuu littanaksi. Eipä se päätös tosin pahemmin helpottanut tämän pussin tekoa (ennemminkin vaikeutti).


 Tässä jo lisätty vähän untuvaa "tyynyn" kohdalle. Untuvat ostin aliexpressistä (n. 800 cuin hanhen untuvaa). Melko sotkuista hommaa, untuvat lenteli pitkin kämppää vaikka kuinka yritin varovasti laittaa :)


 Ja valmis pussi:Lopullinen paino 742g, josta noin 300g untuvaa.


Jalkopäässä lenkit ripustamista varten. Mitään saumoja ei ole ommeltu "lyttyyn", jotta kylmä ilma ei pääsisi pussin sisään. 


Ja vetoketjun avaamisen toivottavasti estävät tarranauhat. Vetoketjuksi ostin edullisen kaksisuuntaisen vetoketjun myöskin extremtextilistä.


Vetoketjun vieressä sisäpuolella listat estävät vetoketjun jumittumista kankaaseen, ainakin toivoakseni. Lisäksi tietysti erillinen untuvakanava estämään kylmän ilman pääsyn vetoketjun kohdalta pussiin.


Kiristysnyörit minikiristäjällä. (ebay ja extremtextil)


Tässä pussi alapuolelta, isossa selän alle jäävässä kohdassa siis tekokuitutäyte (ostettu myöskin extremtextilistä).


Pussi pakkautuu mukavan pieneksi tarpeen vaatiessa (säilytys tietysti avoinna, ettei untuvat littaannu). Säilytyspussi on lainattu omasta makuupussistani, teen ne vasta, kun näen jääkö kangasta yli toisen makuupussin tehtyäni.


Vikaksi laitan vielä pussin speksit lähinnä itselleni muistiin.
Päällikangas: Nylon taffeta, 38 g/m2 (22.25€)
Sisäkangas: Ripstop nylon, PTX Quantum 35 g/m2 (28.50)
Untuvakanavien verkko: Mosquito net 25 g/m2 (3.70€)
Alapuolen vanu: Climashield Apex 100g/sqm (7.5€)
Untuva: 11oz 800cuin goose down (n. 40€)
Vetoketju: Opti 139cm 6mm (1.90€)
Kiristysnauha: Limen vihreä shockcord (0.80€)
Kiristyshommeli: Mini cord lock (0.30€)
Vetoketjun suojanauha: Lime green grossgrain (n.1€)

Pituus 180 cm
Leveys ylhäältä: 70 cm
Leveys alhaalta: 46 cm
Paino: 742 g

Ei siis mitään halpaa hommaa, mutta sain juuri sellaisen kuin halusinkin. Seuraavaan versioon pitää huppua vähän säätää isommaksi, vaikka toimii tässäkin tämä. Ja kuten varmaan huomasitte, niin loppupeleissä en raaskinut ruveta tekemään lasten pussia, vaan tein tästä sellaisen, että menee myös isommalla käyttäjällä. Tytöille meinasin, että survon jalkopäätä lyttyyn nauhalla, jotta ei ole liian iso.

Seuraavaksi esittelen vähän isomman pikku projektin, mutta sitä varten pitää mennä lasten mummilaan, josta löytyy piha :)

2 kommenttia:

  1. Näyttää hyvältä! Mistä ostit muuten untuvan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Untuvat ostin kiinasta, aliexpressin kautta. Niitä löytyy kai myös extremtextililtäkin tosin...

      Poista