sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Tuunatut nukenvaunut

Itselläni oli pienenä ihanat vaunut, mutta valitettavasti koppaosa oli heitetty pois hiirten tehtyä sinne pesän ulkovarastossa :( Se harmitti tosi paljon, koska olin ajatellut tuunata ne tytöille. No, onneksi löysin kirppikseltä viime vuoden marraskuussa retrot nukenvaunut. Vielä vanhemmat kuin omani ja aivan erilaiset, mutta tuunaukseen oivat. Pulitin niistä 8€, joka tuntui silloin niinkin paljolta, etten napannut niitä heti mukaani, mutta illan mietittyäni lähdin seuraavana päivänä ostamaan ne. Onneksi ei kukaan muu ollut niitä vienyt :)

Tästä lähdin liikkeelle, periaatteessa vaunuja olisi voinut käyttää noinkin, mutta tahdoin niistä vakosamettiset, kuten itselläni oli aikoinaan, joten päädyin päällystämään ne.
En irrottanut muuta kuin tuon oudon muovin tuosta reunasta, "kaavat" tein mittailemalla eri osat. Ompelin koneella kaiken, mitä pystyi ja käsin loput. Lisäsin eteen pienen taskun pikkutavaroille. Alkuperäisessä kuomussa oli muovinen tuo läppä, mutta tein tähän uuteen ihan kankaisena (säästin kyllä alkuperäisen vielä, kun olen huono heittämään mitään pois...).
 Vaunuihin tein vaahtomuovista patjan ja pienen peiton ihanasta Michael Millerin nallekankaasta (fabric.comista). Vakosametin ostin Hannan kankaasta. Jos en olisi ollut malttamaton, olisin metsästänyt paksumpivakoista samettia, mutta kelpaa tämäkin. Reunuksen saumakohdan peitin ruutunauhalla. Kiinnitin sen kaksipuoleisella liimakankaalla ja ompelin käsin kiinni (osittain). Rungolle en tehnyt vielä mitään. Harkitsen sen maalaamista, mutten vielä ole varma jätänkö vaan tuollaiseksi.

Tässä kuvassa minun vanhat vaununi, näistä pitäisi olla vielä runko jäljellä, mutta taitaa olla toivotonta yrittää löytää niille koppaa...

3 kommenttia:

  1. Äh itse samassa puuhassa! Mietin myös sisävuoren laittoa, mutta voinko vielä ommella sen, vaikka päällinen on jo paikallaan? Ihan hyvä tuli, vaikkei täydellinen tosta kuomusta. Huomenna homma jatkuu :) meillä on alumiinirunko ja sprayaan sen alumiinispraylla.

    VastaaPoista